З чого почати вивчати англійську мову самостійно?

З чого почати вивчати англійську мову самостійно?

Англійська мова відносно проста, якщо ми говоримо про самостійне вивчення. По-перше, ми живемо в світі, де англомовна культура має високі позиції. Фільми, серіали, музика, розважальні шоу та програми – значна частина цього всього переважно англійською. Ми, що називається, “наслухані” цієї мови, і навіть ніколи не вивчаючи її, можемо сказати чи зрозумілі певні слова/фрази. По-друге, освітнього матеріалу дуже багато – починаючи літературою, закінчуючи навчальними відео. І в цій статті ми розкажемо з чого почати вивчати англійську мову, коли навкруги стільки курсів, матеріалів, і розгубитися в цьому розмаїтті дуже просто.

Як вчити англійську самостійно з нуля

Для початку 5 корисних порад:

  1. Поставте собі чітку мету. Дайте собі відповідь на питання – “навіщо мені англійська?”. Ви хочете подорожувати, дивитися фільми в оригіналі, скласти іспит чи пройти співбесіду – визначте це для себе, в такому разі йти до мети буде простіше.
  2. Створіть для себе розклад, щоб і вчитися, і відпочивати. В розкладі можна виділити окремі дні та заняття лексикою, граматикою, вимовою та ін. Перевантажувати розклад заняттями при вивченні англійської з нуля не варто.
  3. Читайте англійською, дивіться англомовний контент. Зараз без проблем можна знайти художні твори, розраховані на будь-який рівень володіння мовою, те саме з фільмами та серіалами.
  4. Вивчайте щодня 10 нових слів. Це не багато, але за місяць це 300 слів – дуже суттєве поповнення вашого словникового запасу. Окрім того, це ще й добрий тренажер для пам’яті.
  5. Практикуйте! Розмовляти з іншими людьми можна і потрібно навіть з самого низького рівня, не соромтесь. Всі, хто знає англійську, через це проходили.

А тепер про методики:

  1. Методика Шехтера – починаєте лексикою, закінчуєте граматикою, від загального до конкретного;
  2. Методика Берліц – вивчення через занурення в англомовне середовище. Це ще називають методикою обміну;
  3. Методика Іллі Франка – читання англомовних текстів з паралельним перекладом на цій же сторінці;
  4. Методика Пімслера – вивчення англійської мови по півгодини на день за допомогою аудіоуроків.

Практика важлива

Вище ми говорили про те, що потрібно практикуватися. Ви можете знати багато слів, вивчити граматику, але якщо ви не будете говорити, то всі ваші старання не принесуть особливої користі. І якщо у вас серед знайомих немає людей, які можуть з вами спілкуватися англійською, спробуйте знайти їх в інтернеті. Для цього навіть є спеціальні застосунки:

  1. “Hello talk” – завдяки цьому застосунку ви можете знайти собі співрозмовника, і не лише для спілкування англійською, але й іншими мовами. Більше того – це не просто чат для переписок чи голосових повідомлень. Ця програма виправляє помилки в написаних словах і коректує вашу вимову, також там є вбудований перекладач, якщо ви раптом забули те чи інше слово.
  2. “Hi native” – застосунок, де нейтів спікери допомагають новачкам у вимові, граматиці та багато в чому іншому. Якщо ви щось не знаєте з англійської або забули, просто запитайте про це у нейтів спікера. Окрім того, ви можете говорити на будь-які теми, обмінюватися досвідом.
  3. “Cambly” – онлайн-платформа, за допомогою якої ви можете вчити англійську з нуля онлайн з професійними викладачами. Тобто, не просто з нейтів спікерами, а ще й з педагогами. Але ця освітня програма платна.

Курси для новачків

І, звичайно, найефективніший спосіб вивчити англійську з нуля – записатися на курси для новачків. Це можуть бути індивідуальні уроки один на один з вчителем, або ж заняття в групі. У нас на сайті ви можете знайти інформацію про різні формати вивчення англійської, ознайомитися з цінами, і вже обрати, що вам більше підходить. Англійська викладається як для школярів, так і для дорослих, онлайн та оффлайн.

Made with