Як мотивувати дітей вчити англійську мову

Як мотивувати дітей вчити англійську мову

Знання англійської мови в наші дні стало не просто особливою навичкою, а гострою необхідністю для тих, хто бажає досягти успіху. Дуже багато батьків прагнуть прищепити потяг до вивчення іноземних мов дитині з раннього дитинства. Зробити це можна шляхом занять з репетитором або у клубах вивчення англійської мови, а також в онлайн-школах. Можливостей вивчити міжнародну мову зараз багато, було б бажання. А ось як мотивувати дітей вивчати англійську мову, спробуємо розібратися у цій статті.

Що таке мотивація та як вона працює

Особливість дитячої психіки полягає в тому, що довгострокових цілей як таких для неї не існує. Тобто, якщо ви будете дитині розповідати, наскільки корисною буде їй хороша англійська через десятки років, це навряд чи спрацює як стимул. Усвідомлене розуміння необхідності вивчення іноземної мови, як правило, приходить до дитини ближче до закінчення школи. Але для досягнення серйозних цілей (наприклад, вступ до міжнародного ВНЗ, отримання престижної посади після навчання, стажування за кордоном, перебування за кордоном за програмою обміну тощо) освоїти англійську мову знадобиться набагато раніше 10-11 класу. І тут ми підходимо до головного – як у більш ранньому віці мотивувати дітей вивчати англійську мову?

Найголовніше правило мотивації дітей – це їх захопити, зацікавити в ігровій формі до вивчення чогось. І вивчення англійської не є винятком.

Вчитель – головна людина, яка здатна як слід дитину зацікавити. Від того, наскільки цікавими будуть уроки для дитини, залежить подальше засвоєння нею матеріалу. У різних вікових групах буде різний підхід до подачі матеріалу.

Методи мотивації дітей до вивчення англійської мови

Вочевидь, у справі вивчення іноземних мов головну роль грає талановитий і досвідчений педагог. Але батьки зі свого боку здатні виконати чималу роботу для мотивації свого чада. До таких психологічних та дієвих методів відносяться:

  1. частіше хвалити дитину;
  2. розповідати, чим може бути корисна англійська мова;
  3. відзначати похвалою навіть малі досягнення дитини;
  4. ні в якому разі не порівнювати дитину з іншими дітьми, інакше вона буде не впевнена у своїх силах і здібностях;
  5. виправляти помилки дитини якомога м'якше;
  6. самим виявляти зацікавленість англійською;
  7. робити акцент на хороших прикладах для дитини, а не на поганих;
  8. виявляти терпіння та підтримку в разі труднощів;
  9. показувати мультики та пісеньки англійською;
  10. по можливості намагатися більше виїжджати за кордон;
  11. купити англійський буквар та вивчати його разом з дитиною (яскраві та цікаві картинки вам у цьому допоможуть).

Вивчення англійської мови дітьми може бути захоплюючим, легким та цікавим, якщо з розумом підійти до цієї справи. Ви завжди можете придумати свої "фішки", щоб захопити дитину - просто дайте волю своїй фантазії! Гарантуємо, що одного прекрасного дня дитина скаже вам “дякую” за те, що ви прищепили йому любов до англійської та відкрили тим самим чудові перспективи!

Made with