Чому саме англійська? Популярність англійської мови, розвиток, поширення у світі

Чому саме англійська? Популярність англійської мови, розвиток, поширення у світі

Нашому стрімкому світу з його швидкими темпами глобалізації ніяк не обійтися без міжнародної мови, яку знатимуть та/або розумітимуть усі сторони, які беруть участь у будуванні міжнародних відносин. Крім того, єдина мова значно розширює можливості спілкування, торгівлі, обміну досвідом і тим самим об'єднує людей з різних континентів та з різних культур.

Чому англійська мова є міжнародною?

Отже, що означає вираз “міжнародна мова”? Під цим терміном мається на увазі мова, яка дає можливість людям з різних країн розуміти один одного та обмінюватися досвідом, дружити та спілкуватися, подорожувати та відкривати нові горизонти.

Важливим критерієм “міжнародності” мови є також кількість її носіїв у світі, і тих, хто періодично використовує її у своїй мові.

Англійська мова є міжнародною через кілька причин:

  1. відносна простота вивчення – за бажанням англійську мову можна вивчити до дуже високого рівня всього за рік, у той час як на вивчення китайської, наприклад, знадобиться як мінімум 3-4 роки;
  2. універсальність – англійська однаково добре приживається у побуті, а також допомагає людям у бізнесі та веденні справ;
  3. англійська вже стала “рідною” мовою для сфери культури та шоу-бізнесу, фінансової та IT-сфери;
  4. люди з європейського континенту тяжіють саме до англійської.

10 причин вивчати англійську мову

Англійська мова безперечно лідирує у списку мов, якою зараз спілкуються люди у всьому світі. Свою популярність вона здобула за часів колонізації Америки, Індії, островів Тихого океану та Австралії. Саме англійська мова стала тим містком, який об'єднував людей із різних частин світу. На сьогодні понад 600 млн людей спілкуються саме англійською мовою.

Вивчення іноземної мови – непросте завдання, яке вимагає посидючості та завзятості, але є 10 причин, які, сподіваємось, переконають вас розпочати вивчення англійської мови:

  1. Поява нових зв'язків та знайомств
  2. Тренування та розвиток пам'яті
  3. Нові можливості у кар'єрі
  4. Подорожі без мовного бар'єру
  5. Можливість розуміти справжній зміст книг, пісень та фільмів
  6. Самоосвіта та особисте зростання
  7. Можливість додаткового заробітку
  8. Розширення кругозору та культурне збагачення
  9. Спрощений переїзд до іншої країни
  10. Впевненість у собі.

Як бачите, переваги знання англійської мови є незаперечними. Ваше життя однозначно зміниться на краще, якщо Ви опануєте цю міжнародну мову.

Made with