Англійську мова для дітей: з чого почати вивчати англійську?

Англійську мова для дітей: з чого почати вивчати англійську?

У зв’язку з глобалізацією знання англійської мови стає обов’язковим – чимало роботодавців вказують це в вакансіях, володіння англійською стає перевагою над тим, хто її не знає. До того ж це дозволяє споживати більше корисного контенту, заводити нові знайомства і вільно подорожувати світом. Ви, як батьки, можете зробити для своєї дитини на одну корисну річ більше – дати їй знання англійської мови.

Коли почати вивчення англійської мови дитині?

Чимало лінгвістичних шкіл пропонують дитячі курси для малюків від 3 років. Раніше цього віку починати не варто, адже дитина має для початку опанувати рідну мову. Тобто, до 3-річного віку малюк має вміти рахувати, мати певний лексичний запас рідної мови – якщо все це є, то у вивченні англійської в такому ранньому віці нічого поганого немає. Ну і сама дитина не має противитись навчанню – це, напевне, найголовніше. Дітей більш старшого віку – старше 7 років – після самостійного вивчення можна вже записувати на курси для школярів.

З чого почати вивчення англійської дитині?

Якщо батьки самі не володіють англійською, то це не проблема. Зараз існує чимало навчальних матеріалів, які допомагають батькам вчити дитину самостійно. Якщо ваші знання залишають бажати кращого, то це ще й гарний стимул “підтягнути” власну англійську. 

Почніть з вивчення слів – назв рослин, тварин, овочів, фруктів, кольорів. Повторюйте слова разом з дитиною. У віці 3-7 років корисно буде вчити англійську в ігровій формі. Малюкам ігри цікаві, тож і засвоєння знань відбувається ефективніше. Вірші, пісні, казки – все це може зацікавити дитину. У піснях та віршах багато граматичних форм, також вони вчать правильній вимові. Особливу увагу звертайте увагу на слова і фрази, які можна використати в повсякденному житті. У віці до 7 років діти дуже добре сприймають нове, і вивчене в цей період вже нікуди не дінеться.

10 правил для навчання англійської мови дитини

  1. Введіть англійську в ваше повсякденне життя – хай іноземна мова буде завжди у вашому житті, а не лише на заняттях. Зранку, в обід, ввечері перед сном можна прочитати віршик, заспівати пісню, вивчити якесь нове слово.
  2. Споживайте більше англомовного контенту – дивіться відео, мультфільми англійською. Можна також коментувати те, що відбувається на екрані – звичайно ж, англійською мовою.
  3. Казки на ніч – англійською. Батьки часто читають казки дітям перед сном, то чому б не зробити це англійською?
  4. Підтримуйте інтерес дитини. Проявляйте зацікавленість до того, що вчить ваш малюк. Частіше кажіть, що ви пишаєтесь своєю дитиною, хваліть за успіхи. В кінці заняття обов’язково поцікавтесь, як, на її думку, пройшов урок.
  5. Помилки виправляйте так, щоб не образити. Але не концентруйте на них надмірну увагу. Дитина має відчувати, що у неї є успіхи у вивченні. Якщо є перемоги і результати – обов’язково скажіть про це.
  6. Зробіть процес вивчення цікавим. Знайдіть якомога більше ігор – а їх зараз вистачає. В іграх намагайтесь зробити так, щоб дитина проявила винахідливість, творчість. Їй буде цікаво – і вона буде вчитися.
  7. Не наполягайте на вивченні англійської. Тиснути не треба. Якщо у дитини пропав інтерес чи натхнення – відкладіть заняття на інший час.
  8. Вивчайте мову з дитиною за допомогою картинок. Так у неї буде розвиватися асоціативне мислення.
  9. Робіть перерви. Малюки часто втрачають концентрацію та увагу, тож коли ви відчули, що дитині не цікаво – зробіть перерву на щось інше.

Зробіть заняття регулярними. Регулярність – це запорука результату. Хай буде конкретний день для ігор, інший день – для перегляду англомовного відео. Також варіант – записати дитину на курси для дошкільнят, які проходять за певним розкладом.

Made with