Англійська мова для дошкільнят: з чого почати процес?

Англійська мова для дошкільнят: з чого почати процес?

Хто з батьків не хотів би, щоб їх дитина швидко та безперешкодно вивчила англійську мову? Адже ні для кого не секрет, що знання англійської мови відкриває безліч приємних перспектив у житті, відкриває горизонти, розвиває інтелект і робить людину більш впевненою у собі. Багато батьків хочуть розпочати навчання своєї дитини англійській мові ще у дошкільному віці. В цій статті розберемося як це робити правильно та максимально комфортно для дитини.

З чого розпочати навчання дошкільника англійській мові

Як батьки, ви напевно ставили собі питання, а з чого розпочати навчання дитини англійській мові? Головне правило – це регулярність занять, оскільки діти легко запам'ятовують новий матеріал саме за умови постійних та методичних занять.

Відмінно спрацьовує варіант, коли хтось із батьків добре володіє іноземною мовою, і як найчастіше спілкується з дитиною саме на ній. Виходить, що дитина повністю занурюється у вивчення нової мови та швидше її засвоює. Якщо ж у вас такої можливості немає, то є кілька перевірених способів навчити дитину англійської:

перегляд мультфільмів та навчальних відеороликів англійською мовою;

  1. вивчення англійських віршів та пісень;
  2. вивчення простих та найбільш ходових англійських слів та речень, які часто застосовуються у побуті;
  3. читання книг англійською мовою;
  4. активні та веселі ігри з дитиною із застосуванням англійських слів тощо.

Якщо ж у дитини є мотивація вивчати мову більш поглиблено, то можна записати її на курси англійської для дошкільнят, куди беруть дітей віком від 3 років.

Як мотивувати дошкільнят вивчати англійську мову

Звичайно, діти в дошкільному віці (3-7 років) часто вередують, і ви не раз можете зіткнутися з відвертим протестом дитини. У таких випадках допоможе не лише навчання у формі невимушеної гри, а й деякі хитрощі. Наприклад, можна сказати дитині, що її улюблена лялька чи машинка розуміють лише англійську мову. Такий метод часто спрацьовує.

Крім того, яскравий мультик англійською також може врятувати ситуацію, бо дошкільнята дуже люблять дивитися мультфільми.

Отже, головний принцип вивчення англійської для дошкільнят – це навчання в ігровій формі.

Якщо все ж таки ви зазнаєте труднощів із залучення дитини до вивчення англійської мови, то завжди можна записатися на спеціальні курси та звернутися за допомогою до професійних викладачів. Або ж можна відкласти вивчення, зробити паузу до кращих часів, коли, на вашу думку, дитина “дозріє” до цього.

Made with