Як вивчення англійської мови впливає на мозок, мислення, рідну мову?

Як вивчення англійської мови впливає на мозок, мислення, рідну мову?

Вивчення іноземних мов позитивно позначається на мозку людини – це загальновідомий факт. Але як саме це працює і що відбувається в нашій голові, коли ми намагаємося осягнути чужу нам мову, розберемося у цій статті.

Чому вивчення англійської – це тренажер для мозку?

Отже, вивчення іноземної мови – це найкращі тренування для розвитку мозку, його здатності до навчання та сприйняття нового. Вивчення мов, напевно, допоможе людині в майбутньому обробляти швидше нові знання про світ, роботу, технології. Нові мовні навички буквально змінюють особистість на краще і збагачують уяву, покращують сприйняття реальності.

Природа людського мозку така, що він "любить" складні завдання – тоді з'являються нові нейронні зв'язки, які змушують мозок вдосконалюватися. І саме вивчення нової мови та запам'ятовування невідомих досі йому слів є стимулятором до виникнення цих самих нейронних зв'язків. І це науково доведений факт.

Вивчаючи іноземну мову, ви силою своєї думки спричиняєте фізичні зміни у своєму мозку. Так виникає феномен нейропластичності – здатності мозку до зміни його структури. Якщо підтримувати мозок в тонусі постійно, його нейропластичність зберігається до глибокої старості. Це працює як страховка від різних розладів роботи мозку (наприклад, деменції чи хвороби Альцгеймера) – на 100% звичайно вивчення іноземних мов вам не гарантує їх відсутності, але точно полегшить наслідки у разі виникнення подібних хвороб у майбутньому. 

Переваги знання іноземної мови

Вивчення англійської мови, яка є найпопулярнішою в світі, безсумнівно подарує вашому мозку нові можливості для розвитку, і ви відчуєте на собі такі його переваги:

  1. розширений кругозір;
  2. багатозадачність та концентрацію уваги;
  3. покращення пам'яті;
  4. покращення раціональності мислення;
  5. краще володіння рідною мовою;
  6. здібності до музики.

Як англійська мова впливає на твою рідну мову? Якщо ми говоримо про дітей, які почали вивчати англійську до 9-12 років, то у них жодних труднощів не буде, дві мови легко “уживаються” разом в такому віці. У старших складніше – вони часто використовують правила умовно кажучи української мови для складання фраз англійською. І це дуже розповсюджена помилка. Так що тут доцільніше говорити про вплив рідної мови на англійську, а не навпаки.

Вивчення англійської – це одне з найбільш корисних навантажень для мозку та підтримки його функціональності на високому рівні. Крім того, ваше життя наповниться новими можливостями, знайомствами, стане більш гармонійним і щасливим, оскільки людина, яка знає англійську мову, неминуче стає впевненою в собі та успішною, якщо правильно застосовує свої знання.

Якщо ви хочете, щоб ваше життя заграло новими фарбами, то поспішіть записатися до гарної школи англійської мови, і вперед – до нових вершин!

Made with