Як швидко навчитися читати англійською мовою: практичні поради

Як швидко навчитися читати англійською мовою: практичні поради

Перше, чого навчають на початку шляху будь-якого школяра – читати. Зрозуміло, що спочатку дитина вчить алфавіт, а потім вчиться осмислено складати букви у слова. Будь-яке вивчення іноземної мови, у тому числі англійської, також починається саме з цього. Отже, розберемося, як швидко навчитися читати англійською мовою.

Англійська є міжнародною мовою, має світове значення та відіграє велику роль у спілкуванні та комунікаціях мільярдів людей на землі. Тому знати англійську в наші дні просто необхідно.

Як навчитися читати англійською

Одна з найважливіших основ вивчення англійської мови це навчання читанню. Кожен обирає для себе найбільш зручний спосіб запам'ятовування слів і словосполучень (у тому числі з правильною вимовою). Хтось пише та запам'ятовує транскрипції, хтось пише рідними літерами звучання слів в англійській мові, а хтось просто зубрить слова та речення. Однак, існує певна методика навчання читання англійською мовою. Дотримуючись цих правил, ви дуже швидко досягнете поставленої мети:

  1. для початку вивчіть англійський алфавіт, це база – ви впевнені, що знаєте, як називається кожна літера?
  2. слухайте аудіо тексти або дивіться фільми англійською. Ще краще, якщо перед вашими очима буде надрукований текст з аудіозапису;
  3. промовляйте вголос те, що читаєте, це допоможе ще й натренувати вимову та пам’ять на слова;
  4. приділяйте читанню щодня хоча б 20-30 хвилин на день. Почніть із казок та віршів, і поступово перейдіть до блогів та статей у періодиці англійською;
  5. тренуйтеся писати англійською, адже читання та письмо тісно взаємопов'язані між собою;
  6. вивчайте англійські приказки, пісні та вірші;
  7. обирайте для читання нескладні книжки, можна почати з книжок для дітей;
  8. тренуйте вашу вимову – тут допоможуть фільми та серіали мовою оригіналу із субтитрами.

Як закріпити навички читання?

Ваші навички та старання необхідно буде закріпити, і зробити це найкраще за допомогою спілкування з носієм англійської мови, оскільки живе спілкування – це найкращий спосіб запам'ятати слова та відкласти їх у своїй пам'яті. Це можна зробити на курсах з англійської мови або з приватним репетитором – як дорослим, так і дітям. Якщо ж ви ще роздумуєте над тим, чи записуватися на курси, можна спробувати наш додаток для цього, або бібліотеки з різними матеріалами для читання (Amazon Kindle та подібні).

Made with