Вивчення англійської мови індивідуально і в групі – що краще?

Вивчення англійської мови індивідуально і в групі – що краще?

Англійську мову можна вивчати в групі та індивідуально. Група – це, як правило, 6-8 осіб, для яких ведеться урок. Індивідуально – це вивчення один на один з викладачем. Який варіант краще? Не можна сказати однозначно, адже всі люди різні: хтось відмінно почуває себе в компанії, та полюбляє спілкування з різними людьми, а комусь важче розкритися в групі, і набагато спокійніше відчуває себе на індивідуальних занять. Що обрати вам? В цій статті ми зібрали для вас плюси і мінуси обох форматів – індивідуального та в групі.

Вивчення англійської мови індивідуально: плюси та мінуси

Спочатку про переваги. По-перше, це індивідуальний підхід. Уроки один на один підходять, якщо ви хочете підготуватися, наприклад, до ЗНО або якогось іншого іспиту, вам потрібно опанувати певний рівень за конкретний період. Індивідуальні завдання дозволяють спланувати особистий графік занять та їх темп, інтенсивність, більше сконцентруватися, наприклад, на граматиці чи лексиці, на проблемних моментах. Ну і не менш важливе – вся увага викладача дістається єдиному на уроці учню.

Недоліки індивідуальних занять є, але їх небагато – хіба можуть бути мінуси у вивченні нової мови? Головне – уроки один на один зазвичай дорожчі, ніж групові. Та й не для кожного це є проблемою. Більш серйозний недолік – ймовірна відсутність вільного часу у викладача. Але й це можна вирішити, спланувавши графік заздалегідь: наприклад, якщо ви хочете вивчати мову з вересня (а чому це варто зробити саме у вересні – читайте у нашій статті), то про наявність вільного часу у викладача потрібно дізнатися в липні-серпні.

Групові заняття: плюси та мінуси

Почнемо з позитивного. Групові заняття передбачають вивчення англійської мови на основі комунікативної методики – позбавлення від мовного бар'єру через активне спілкування. І саме в групах така методика найбільш ефективна. Там людина говорить з одногрупниками і викладачем лише англійською, може відразу застосовувати нові навички в розмові з різними компаньйонами – з одним або кількома одночасно. Окрім того, в групах збираються різні люди – це цікаво для дискутування, обговорення різних тем. Також варто згадати про помилки в завданнях – в групі ви можете вчитися на “промахах” колег. Повторення сприяє засвоєнню матеріалу, а якщо в колективі є відмінники, то вони ще й задають планку, до якої менш успішні учні підсвідомо бажають дотягнутися.

Ну й щодо мінусів – звичайно, на групових заняттях для вас менше уваги, ніж на індивідуальному уроці, тож треба іноді чекати своєї черги. До недоліків потрібно віднести розклад, який комусь конкретно може бути не дуже зручним, і необхідно підлаштовуватися. Але, з іншої сторони, групові заняття англійською мовою дешевші, ніж індивідуальні, і ви можете спробувати такий формат, це не вдарить боляче по вашій кишені.

Made with