Уроки англійської мови

Уроки англійської мови

Уроки англійської мови для школярів: як мотивувати дитину до вивчення?

Не часто зустрінеш школяра, який з задоволенням та за власної ініціативи вивчати іноземну мову. Але батьки можуть зацікавити дитину в цьому. Наприклад, зробивши уроки з англійської цікавішими, ніж у школі. Або вигадавши небанальну самостійну роботу для дитини. Про те, як зробити уроки англійської мови цікавими для дитини, та як полегшити процес вивчення, ми і поговоримо в цій статті.

Мотивація для вивчення

Це головне, з цього все починається – дитина має розуміти, для чого вона вивчає іноземну мову. Завдання батьків – знайти мотивацію. В кінці кінців, ви можете вигадати якесь заохочення, винагороду за зроблені завдання. Наприклад, давати додаткові кишенькові гроші за успіхи в навчанні. І винагорода має бути не меншою, але й не більшою, ніж витрачені зусилля з боку дитини у вивченні англійської мови.

Розмова перед вивченням

Перед тим, як віддавати сина чи дочку на курси англійської, проведіть пояснювальну розмову. Розкажуть, як конкретно дитина може використати отримані в майбутньому знання. Наприклад, ви поїдете влітку на відпочинок за кордон, і там вона зможе розуміти місцевих людей (і дітей), розмовляти з ними. Також можна сказати про більш далеку перспективу – як англійська мова допомагає у дорослому житті, які можливості вона відкриває.

Говоріть англійською вдома

Багато дітей соромляться говорити англійські слова в новому оточенні. І більш охоче вони це роблять, коли звиклі до цього – коли вони спілкуються англійською вдома з батьками. Тобто, іншомовні слова не викликають нових емоцій, для дитини вони звичні. Просто говоріть з дитиною на побутові теми, так розвивається і мовлення, і вміння сприймати англійську лексику на слух.

На що звернути увагу при виборі уроків англійської для дитини

Курси англійської мови для дітей в спеціальній мовній школі – оптимальний варіант. Але попередньо потрібно звернути увагу на такі моменти:

  1. Програма. Поцікавтесь, як вона складена. Адже вам потрібен результат. Чи не перевантажує програма дитину? В хороших школах програма вивчення англійської мови підбирається індивідуально, відповідно до рівня учня;
  2. Викладачі. Вчитель англійської мови для дитини – це ще й психолог. Адже недостатньо просто добре знати мову і вміти подавати матеріал. До маленьких учнів потрібен підхід, аби дитина почувала себе комфортно під час навчання, та засвоювала матеріал.

Як зробити вивчення англійської для дітей ефективним

Три моменти, які безпосередньо впливають на ефективність вивчення англійської мови дітьми:

  1. Періодичність. Уроки повинні проходити не занадто часто і не занадто рідко. Оптимальний варіант – кілька уроків на тиждень. Так дитина не буде перевантажуватися новими знаннями, і не встигне забути вивчене на минулому уроці;
  2. Варіативність навчального процесу. Уроки для дітей не можуть бути однаковими – їм важко концентруватися лише на підручнику, наприклад. Тому заняття мають складатися з різних елементів, у тому числі і з інтерактиву;
  3. Індивідуальний підхід – актуально для групових уроків англійської. Не всі однаково засвоюють матеріал, тому важливо, щоб навички та здібності кожної окремої дитини враховувалися вчителем.

Як записати дитину на уроки англійської мови в Києві

Наша школа англійської мови пропонує вашій увазі два варіанти вивчення – онлайн через Zoom, або у навчальних класах. Уроки проводяться невеликими групами, програма обирається відповідно до рівня вашої дитини, який визначається після невеликого тесту. Для консультації та запису на курси англійської мови онлайн або офлайн для дітей залиште заявку на цьому сайті, і ми з вами зв’яжемось.

Made with