Кращій вік для початку вивчення англійської: З якого віку можно починати вивчати англійську дитині?

Кращій вік для початку вивчення англійської: З якого віку можно починати вивчати англійську дитині?

Багато батьків мріють про те, щоб їхня дитина, крім рідної мови, вільно спілкувалася англійською. Саме ця іноземна мова по праву є міжнародною та відкриває великі можливості для тих, хто її знає. Розберемося в цій статті, з якого віку дитині краще почати вивчати англійську мову.

Найкращий вік для вивчення англійської мови

Почати вивчати англійську мову можна у будь-якому віці, і ми скажемо - якщо ви чогось сильно хочете і йдете до своєї мети, то обов'язково досягнете. Але… в якому ж таки віці іноземна мова буде якнайкраще засвоюватися? Різні дослідження (і їм вторять лінгвісти) свідчать, що найоптимальнішим віком для старту вивчення англійської мови є період 3-5 років. Втім, періоди 5-7 років і понад 7 років також є в цьому плані дуже сприятливими. Розберемо кожен період окремо:

  1. 3-5 років – вивчення мови у формі гри проходить “як по маслу”, тому що саме гра в даному віці стає важливим елементом світовідчуття та пізнання; також розвивається самооцінка дитини та в її промові з'являється займенник “я”. Особливості віку - вплив вікової кризи на сприйнятливість, а також те, щоб уроки обов'язково проходили у формі гри, тобто постійно треба утримувати інтерес дитини до вивчення нової мови.
  2. 5-7 років – відмінний період для групового вивчення мови, оскільки дитина у цьому віці активно спілкується з однолітками, заводить друзів і вже має великий запас знань про навколишній світ, а також значний словниковий запас зі слів рідної мови; покращується концентрація уваги. Особливість - дитина може зіткнутися з труднощами переходу з дитячого садка до школи, що може вплинути на вивчення мови.
  3. після 7 років – можна цілком спокійно записати дитину до школи англійської мови та не переживати, що їй буде важко її освоїти. Зазвичай до цього віку мозок вже готовий засвоювати нову інформацію з незнайомих слів і граматики. Дитині вже набагато легше концентруватися та тривалий час зосереджуватися на вивченні тієї чи іншої теми. Особливість – дитина може занадто серйозно сприймати вивчення предмету і швидко може втратити інтерес до нього. 

Як обрати курси вивчення англійської мови для дитини

Пам'ятайте, з якого віку ви не вирішили б віддати дитину до школи англійської мови, спочатку переконайтеся в тому, що вона відповідає сучасним вимогам і методикам навчання. Хороша школа завжди виграватиме перед іншими подібними завдяки досвідченим викладачам, що розвиваються, сучасним підходом до навчання (з урахуванням психологічної та методологічної складової), правильним методичним матеріалам, доброзичливій та невимушеній атмосфері, заняттям в ігровій формі. Окрім того, кожна дитина унікальна і для школи та її вчителів необхідно мати до кожного індивідуальний підхід.

Made with