Чому важливо знати англійську мову? Навіщо потрібна іноземна мова? Яка її роль у сучасному світі?

Чому важливо знати англійську мову? Навіщо потрібна іноземна мова? Яка її роль у сучасному світі?

Знання будь-якої мови, не обов’язково навіть англійської, великий плюс – це дозволяє розуміти інших людей, заглиблюватися в культури країн, та й взагалі жодного недоліку в володінні іноземними мовами не знайти. Але в цій статті ми наведемо конкретні тези щодо того, наскільки важливе знання англійської мови в сучасному світі, і чому ви повинні її вивчати.

Це покращує ваші шанси на ринку праці

Однозначно, знання англійської – це велика перевага. Щоб отримати хорошу високооплачувану роботу, вам потрібно володіти мовою хоча б на розмовному рівні. А більш глибоке знання розв’язує вам руки на міжнародному ринку праці: гарно знаючи англійську, ви можете сміливо спробувати влаштуватися в міжнародну компанію з великими перспективами кар’єрного зросту.

Це зручно в подорожах

Англійська – одна із мов міжнародного спілкування. Тому в будь-якому аеропорті світу ви, знаючи цю мову, можете порозумітися з персоналом, звернутися по допомогу в разі необхідності. Те саме стосується готелів, переважної кількості ресторанів та кафе. Так що, знаючи англійську, ви можете практично без перешкод мандрувати світом.

Це потрібно для користування інтернетом

Занадто багато інформації в мережі, яка не перекладена українською, є доступною на англійській мові. Це дуже зручно – вам не потрібно шукати адаптований сайт, заходити в Google-перекладач чи щось подібне. Ви просто відвідуєте той чи інший ресурс незважаючи на доменну зону і просто користується тим, що є у вільному доступі, хай навіть лише в англійському варіанті. Не забувайте про онлайн-покупки в інтернет-магазинах – знання мови набагато полегшує цей процес на закордонних сайтах.

Це дозволяє дивитися англомовні фільми в оригіналі

Мабуть, ви й так знаєте, скільки втрачає фільм чи серіал в дубляжі. А все це із-за тонкощів перекладу – через неможливість знайти відповідник українською або просто через неправильно перекладені вислови. Вивчіть англійську і дивіться умовний Netflix без перекладачів – ви здивуєтесь, якими новими барвами заграє для вас улюблений фільм мовою оригіналу!

Це корисно для мозку

Вивчення іноземної мови стимулює певні розумові процеси – це не дає вашому мозку “заіржавіти”, тренує пам’ять, тримає вас в тонусі та, що найважливіше, вибудовує нові нейронні зв’язки. Всього 15 хвилин в день на вивчення нових слів, фраз, віршів достатньо, щоб мозок отримав чудове тренування. Окрім того, вивчення іноземної мови допомагає організму справлятися з такими захворюваннями як деменція та хвороба Альцгеймера.

Резюме

В сучасному світі володіти як мінімум англійською – ну майже критична необхідність. Якщо ви хочете розвиватися та отримувати більше, звичайно. І чим раніше ви почнете її вивчати – тим краще для вас. Як в плані перспектив, так і в плані ментального здоров’я. Якщо ви вирішили це зробити, то залиште заявку на нашому сайті, і ми з вами зв’яжемося найближчим часом.

Made with