10 найкращих способів вивчити англійську мову

10 найкращих способів вивчити англійську мову

Вивчення англійської мови, як і будь-якої іншої, це кропіткий процес, який потребує особистого бажання людини, її мотивації, а також викладача, підготовленої програми (курсу) і певної систематизації в процесі. Але ви можете почати самостійно освоювати одну із найпоширеніших мов світу. Ми підготували для вас 10 ефективних способів, які допоможуть покращити вашу англійську без особливих труднощів.

10 способів вивчити англійську самостійно

  1. Поставте в своїх гаджетах англійську мову. Як мінімум, ви вивчите всі функції телефона, ПК, планшета чи ноутбука англійською. А це, до речі, дуже розповсюджена термінологія, яка часто використовується у повсякденному житті.
  2. Встановіть застосунки для вивчення англійської мови на вашому смартфоні. Дорогою додому, на роботу чи навчання ви зможете тренуватися в лексиці та граматиці, витрачаючи раціонально час.
  3. Читайте/слухайте новини англійською. Для початківців навіть є спеціальні сайти, адаптовані для тих, хто тільки почав вивчати мову, наприклад, breakingnewsenglish.com. 
  4. Заведіть собі звичку вивчати щодня до 5 нових слів. Це неважко. Складайте з ними речення, фрази, можна проговорювати їх, тренуючи вимову.
  5. Слухайте англомовні пісні. А ще краще – почитайте тексти улюблених пісень англійською. Це корисно та приємно, адже ви будете не лише вивчати розмовну лексику, але й розуміти, про що йдеться в пісні.
  6. Дивіться фільми та подкасти англійською. Тут майже те саме, що й у випадку з піснями. Ви краще сприйматимете мову на слух, та вивчите особливості вимови, вживання слів.
  7. Познайомтесь з нейтів спікером, або ж з людиною, яка добре знає англійську. Це дуже ефективно! Окрім того, в інтернеті є маса спікклабів, де можна тренуватися говорити.
  8. Один із найприємніших і найефективніших способів вивчити англійську мову – подорожувати. Тут хочеш чи ні, а спілкуватися доведеться. Не бійтеся помилитися чи забути слово – з туристів рідко сміються, прекрасно все розуміючи.
  9. Читайте дитячі казки, навіть якщо вам нема кому їх читати. В них мова проста, доступна, і напочатках це буде те, що треба.
  10. Складайте плани англійською. Якщо у вас є щоденник – робіть до нього записи англійською.

Очевидно, що всі способи можуть бути недоступними одночасно, але скомбінувавши кілька з них, ви відносно швидко отримаєте результат. І це без зубріння, уроків і всього іншого, на що у людей нерідко не вистачає часу. Але якщо ви хочете вчити англійську систематично і вийти на новий рівень буквально за 1-2 місяці – запишіться на наші курси, залишивши заявку на цьому сайті.

Made with